Thursday, 21 January 2016

Kjappstrikka drakt. ENDELIG knakk jeg strikkekoden!

Mange ganger i løpet av mitt snart 30-årige liv har jeg forsøkt å lære meg å strikke uten hell. Nå kan jeg med hånden på hjertet si at jeg endelig har knekt strikkekoden. Tydeligvis har jeg ikke hatt motivasjon nok tidligere. Helt siden jeg så et bilde av en slik kjappstrikka drakt i fjor bestemte jeg meg for at det var på tide å lære å strikke en gang for alle. Jeg kjøpte oppskriften, skjønte fint lite, og la den vekk. Deretter øvde jeg meg på de forskjellige tingene som er nevnt i oppskriften, tok den frem igjen med jevne mellomrom, og til slutt forstod jeg nok til å begynne! Det hjelper nok også at jeg etter hvert kan ganske mye hekling. Selv om det er veldig ulikt, så føler jeg likevel at det hjelper uten å helt kunne forklare hvorfor.

Denne drakten er strikket i sandnes merino med rundpinne 4 slik som det står i oppskriften. Jeg har fulgt den største str: 12-18/24 mnd, men den ble nok litt mindre siden jeg strikket strammere enn den oppgitte strikkefastheten. Tror jeg kommer til å bruke 4,5 om jeg skal strikke en til en gang.

Oppskriften er av paelas og kan kjøpes her.

Jeg ser at jeg burde sett litt nærmere på bildet i oppskriften før jeg monterte knappene, da min blir litt smal. Men jeg har en smal baby, så regner med den passer greit likevel. I verste fall får jeg klippe dem av igjen, men håper jeg slipper, for montering av knapper er ikke akkurat det kjekkeste jeg vet. Hvis jeg strikker en til med større pinne, så skal jeg passe på å få knappene riktig.Nå har jeg kjøpt meg marius strikkeboken og håper jeg får til å strikke en genser i str 2 år som mini kan bruke neste høst og vinter. For tiden strikker jeg på barnehagevotter og kommer sikkert til å dele noen bilder av dem når jeg har strikket noen par til :). Jeg gleder meg til å fortsette læringen. Utrolig mye jeg ikke kan enda, men nå har jeg strikke-selvtilliten til å prøve ;).

No comments:

Post a Comment