Tuesday, 30 September 2014

UFO-Oktober

Jeg har begynt på alt for mange hekleprosjekter i det siste som jeg ikke har gjort ferdig, såkalte UFO-er (=Uferdige objekter?). Siden jeg har kuttet veldig ned på hvor mye jeg hekler for å ta hensyn til både nakken og håndleddet, så får jeg ikke laget fullt så mye som jeg har lyst til. Det stopper meg imidlertid ikke fra å begynne på nye ting hele tiden, noe som resulterer i at mye av det ikke blir ferdig. Jeg hopper videre til neste prosjekt, som der og da virker morsommere. Det er fort å glemme at det morsomste egentlig er å se de ferdige tingene jeg har laget.

Jeg har derfor bestemt meg for å dedikere Oktober til å ferdigstille UFOer. Jeg kommer nok ikke til å klare å gjøre ferdig alle, men skal hvertfall prøve å gjøre så mange som mulig ferdig, samt ikke begynne på flere nye prosjekter før i November. Jeg tror faktisk det kommer til å bli vanskelig. Det er altfor mye inspirasjon på Heklegruppa på Facebook og på Pinterest til å klare å motstå fristelsen. Prøve skal jeg hvertfall.

Her er en oversikt over alle UFOene:

Grytekluter med en versjon av bestemorsruter

Dette er det siste prosjektet jeg begynte på, tidligere i denne uken.Heklenål 3mm, oppskrift finnes her:


Barnevotter.


Heklenål 4mm. Oppskrift her


17 Mai sløyfe.

Litt feil årstid for denne, men den er gøy å hekle, og er på "bestilling" fra en venninne :). Denne har jeg heklet tidligere. Se dette innlegget fra Mai 2014.


Heklede og hakkede vaskekluter:

Den hvite hakkede er med hakkenål 5,5mm. De heklede vet jeg ikke fordi jeg har glemt hvilken jeg brukte, så må bare prøve meg frem. Mulig jeg bare må rekke dem opp igjen og begynne på nytt. Tror det er bra å bruke 3,5mm til dette garnet.


Resteteppe av bestemorsruter
Dette er et langsiktig prosjekt, så kommer nok ikke til å bli ferdig denne måneden heller, men tenker å hekle litt på det innimellom for å få litt variasjon. Heklet med heklenål 5mm.Grytekluter med maritimt tema.
Heklet 1 for ca et halvt år siden, men så gadd jeg aldri lage en til som matcher. Tenkte på seilbåt som motiv. Her er linken til inspirasjon.Lue av restegarn. 

Heklet etter instruksjon funnet i video på YoutubeHeklede babybooties. 

Heklet med heklenål 5,5mm 

Grytelapper

Disse grytelappene var noe av det første jeg heklet, men har aldri giddet å feste alle trådene. De er også ikke fullt like store, så føler ikke jeg kan gi dem bort. Ferdig må de bli uansett.


Gryteunderlag eller klut i c2c

Restegarn fra gryteklutene over må brukes opp. Usikker på hvilken heklenål jeg brukte, så må kanskje starte på nytt...
 

Løper 

Oppskrift fra Järbo garn. Stoppet fordi den ble for vanskelig, men har lyst å prøve igjen.


Løper
Første forsøk på filet-hekling. Må prøve å få gjort ferdig denne slik at den kan brukes til jul f.eks


Babyteppe i C2C

Heklet med heklenål 4mm. Skal bli 90x70cm tenkte jeg. Går forsåvidt fort med c2c, men blir litt lei av det også, så har tatt mange pauser. Begynte på dette i juni.


Votter 
Stoppet opp med denne fordi jeg syns garnet klødde. Kjøpte et annet garn og heklet etter samme oppskrift. De vottene gjorde jeg ferdig. Tenkte å gjøre disse ferdig også. Ikke sikkert alle er like sensitiv på garn som meg.


 Fillerye av sengetøy

Dette er strimler på 3cm av et putevar. Dessverre fant jeg ut at jeg trengte å ha dem halvparten så brede for at matten skulle bli fin, og må derfor rive alle strimlene igjen. Det støver veldig, så dette er det best å gjøre ute. Mulig denne må ligge til våren. Brukt heklenål 9mm og fastmasker med jevn økning. Syr sammen strimlene fortløpende mens jeg hekler. Fikk det ikke fint på annen måte.
 


Sokker:

Disse må rekkes opp igjen og lages på nytt fordi fargeovergangene ble stygge. 
 

 Spisebrikke av hyssing

Mulig jeg bare ødelegger denne, syns ikke den funket så bra.

Strikket sjal:
 
 

No comments:

Post a Comment